Home » Free download » Naučite nemački jezik uz besplatne knjige u PDF formatu

Naučite nemački jezik uz besplatne knjige u PDF formatu

Naučite nemački jezik uz besplatne knjige u PDF formatu

Ako ste početnik u učenju nemačkog jezika i tražite knjige koje vam mogu pomoći da savladate osnove gramatike, vokabulara i izgovora, onda ste na pravom mestu. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko sajtova na kojima možete besplatno preuzeti knjige u PDF formatu koje su namenjene početnicima u nemačkom jeziku.

PDF knjige su veoma praktične jer ih možete čitati na svom računaru, tabletu ili mobilnom telefonu, a možete ih i odštampati ako želite. Takođe, možete ih koristiti kao dodatni materijal uz vaš kurs nemačkog jezika ili kao samostalni izvor učenja.

Evo nekih sajtova na kojima možete pronaći besplatne knjige u PDF formatu za početnike u nemačkom jeziku:

  • Nemacki za pocetnike – Ovaj sajt nudi razne PDF materijale koji prate video lekcije iz nemačkog jezika. Možete preuzeti spiskove reči, gramatička objaÅ¡njenja, vežbanja i testove za različite nivoe znanja. Posebno su korisni materijali koji prate udžbenik Schritte za nivo A1 i A2.
  • Njemacki jezik – Na ovom sajtu možete besplatno preuzeti PDF knjigu profesorice Dragane Amarilis koja je namenjena početnicima na nivou A1. Knjiga sadrži 20 lekcija koje pokrivaju osnovne teme kao Å¡to su pozdravi, predstavljanje, brojevi, boje, porodica, vreme i sl. Svaka lekcija ima tekstove, dijaloge, gramatičke tabele i vežbe.
  • Spiler Dunja – Ovaj sajt nudi spisak drugih sajtova na kojima možete pronaći besplatne knjige na nemačkom jeziku u različitim formatima (PDF, EPUB, MOBI). Možete birati između raznih žanrova i oblasti, od beletristike do stručne literature. Neki od sajtova su Project Gutenberg, Z-Library i Bookboon.

Nadamo se da će vam ove besplatne knjige u PDF formatu biti od koristi u vašem učenju nemačkog jezika. Srećno!

Osim PDF knjiga, postoje i drugi načini da učite nemački jezik besplatno ili uz minimalne troškove. Na primer, možete koristiti online kurseve, aplikacije, podcaste, video snimke i druge multimedijalne sadržaje koji su dostupni na internetu. Neki od popularnih sajtova i aplikacija za učenje nemačkog jezika su Duolingo, Memrise, Deutsche Welle, Easy German i sl.

Takođe, možete učestvovati u razmeni jezika sa izvornim govornicima nemačkog jezika ili sa drugim učenicima koji žele da vežbaju nemački. Na taj način možete poboljšati svoje veštine slušanja i govora, kao i upoznati nove ljude i kulture. Možete koristiti sajtove i aplikacije kao što su Tandem, HelloTalk, Italki i sl.

Na kraju, ne zaboravite da redovno ponavljate i proveravate svoje znanje nemačkog jezika. Možete koristiti razne alate za pamćenje reči i gramatike, kao što su Anki, Quizlet, Lingvist i sl. Takođe, možete rešavati testove i zadatke iz nemačkog jezika koji su prilagođeni vašem nivou. Možete pronaći testove na sajtovima kao što su Goethe Institut, TestDaF, telc i sl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*